Wednesday, February 6, 2013

Entry Pendek Sekadar Bagi Melahirkan Rasa Terima Kasih Buat Semua, Semua, dan Semua

Semua, semua, dan semua.

Baik buat rakan Bloggers, rakan Facebook, rakan Twitter, rakan GE, rakan UTM Skudai, rakan UTMKL, rakan SMTG, rakan SAMPJ, rakan SKBBSB, rakan Sekolah Agama Islah, rakan 九重小学校, rakan さくら幼稚園, abang, adek-adek, bonda, ayahanda, para lecturer, guru-guru, dan juga para clients.

Terima kasih kerana berbuat baik kepada saya. Terima kasih kerana berbuat baik kepada saya. Terima kasih kerana berbuat baik kepada saya.

Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam.

Mungkin ada yang tertanya-tanya, "apa telah berlaku kepada Hafidz?".

- Nothing really happened.

Sekadar; tiba-tiba hati ini terasa terpenuhi oleh rasa tenang dan damai, sejuk serta bahagia. Bagai segala kotoran degil yang melekat di dalam hati selama ini tiba-tiba tertanggal oleh satu basuhan sakti di tangan Sang Pemilik Hati. Segala dendam dan kesumat, lesap tanpa meninggalkan barang satu bekas. Sehinnga tertimbul pula satu tanda tanya ganjil di benak fikiran, "apa guna aku berdendam?".

Maka sekali lagi, segala puji bagi Allah, Tuhan yang Maha Berkuasa manghidupkan semula hati-hati yang telah mati.

Sekian entry pendek yang tidak berapa pendek. Wassalaamu'alaikum wa rahmatullah. :)

Hafidz (。◕‿◕。)

4 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga jiwa kamu sentiasa tenang :)

Lily said...

there are always love, fun, hurdles, tears in friendship.
we just need to cherish every moments we have together. :D
tak kire la face to face via fb ke, blog ke. hehe
keep in touch! :P

ALYANI NAZIRAH said...

bagus2~! buat apa nak berdendam kan?

rasanya ada dalam blog Apis ni kot cerita pasal dia maafkan semua orang sebelum dia tidur. kan sweet kalau macam tu. :D

hidup pun akan sentiasa rasa tenang. ;)

ALYANI NAZIRAH said...

itu tak boleh nak dinafikan. semua orang pernah rasa macam tu. iman kan turun dan naik. kita sendiri lah yang kena sentiasa motivate dan latih diri ni. :)

semoga istiqamah! :D

anyway, saya suka drop kat blog ni. hoho. drop? lol.

:D insyaAllah. amin. you too Apis. ^^

Post a Comment