Tuesday, January 29, 2013

Galakan Membaca Al-Qur'an Walau Sesulit Gagap Sekalipun

Dari 'Aisyah r.a., katanya Rasulullah saw. bersabda: "Orang (mukmin) yang mahir membaca Qur'an, maka kedudukannya di akhirat di teman para malaikat yang mulia. Dan orang yang membaca Qur'an, padahal dia gagap sesulit baginya membaca, maka dia mendapat PAHALA GANDA." [Sahih Muslim, Jilid 2, No.0767]

4 comments:

ALYANI NAZIRAH said...

kalau berlakon gagap juga, amacam? tehee.

ALYANI NAZIRAH said...

saya pun tak tahu. hihi. ehh, blog dia template baru laa. ;DD

anyway, macam mana nak baca Apis punya ni eh? maksudnya, saya tak nampak la tulisan dia. maksudnya, bila nak baca entri Apis, saya tak boleh nak baca sebab tak nampak tulisan. huhu. atau pun kena tekan butang apa2 ke? :o

ALYANI NAZIRAH said...

fuyoooo, template buatan sendiri. ni mesti hebat main dengan html. woahhh. xD

anyway, kalau nak guna template tu tak salah rasanya tapi kena tukar colour tulisan kot. rasanya lah. hehe. sy lagi noob. haha.

ok, my pleasure. ^_^

ALYANI NAZIRAH said...

owhh. yang link pertama tu menjadi tapi yang link kedua tu yang saya tak nampak tulisan tu. haha. your guess is right. rasanya betullah tu kot sebab biasalah bila guna pendrive ni. lambat semacam je. heh. sebab tu la kot tak habis load rasanya. good boy. xD

emm, betullah tu kot. tapi saya tidur je malam sebab pagi kena pergi kelas esok pagnya.so, kiranya saya ni spesies tidur lewat. hahah.

Post a Comment